(GALERIE FOTO) Kim Jong-Un, bucurându-se ca un copil la lansarea ultimei rachete: „E foarte emoționat și satisfăcut”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Distrugerea completă a regimului nord-coreean este ca şi garantată în caz de război, este avertismentul transmis de Statele Unite lui Kim Jong-un, după ce Phenianul a testat cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală de până acum. În replică, regimul nord-coreean găsește un bun prilej de a recurge încă o dată la propagandă și a dat publicității, joi, zeci de fotografii care surprind momente de la efectuarea ultimului său test balistic, imagini în care liderul Kim Jong-un apare, așa cum a obișnuit, afișând o jovialitate excesivă.

Regimul nord-coreean a publicat joi o amplă galerie de fotografii ale noii sale rachete balistice intercontinentale Hwasong-15, lansată în zorii zilei de miercuri sub supravegherea liderului de la Phenian, Kim Jong-un, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.

Seria de 42 de imagini, publicate în ziarul Rodong Sinmun, arată o rachetă cu vârful rotunjit și dimensiuni mari, pentru al cărei transfer a fost dezvoltată o platformă mobilă de lansare calificată „impecabilă” de Kim Jong-un , conform relatării publicației citate. Fotografiile difuzate joi surprind pregătirea lansării și diverse imagini ale proiectilului din timpul ascensiunii, precum și un Kim Jong-Un surâzător care observă evenimentul atât de afară, cât și de la un post de control.

Liderul nord-coreean s-a arătat „foarte emoționat„ și „satisfăcut” pentru dezvoltarea noii Hwasong-15 (Marte-15, în coreeană) și i-a „felicitat călduros” pe oamenii de știință, tehnicienii și ceilalți lucrători implicați în acest proces, arată Rodong.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat miercuri că țara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului după testarea cu succes a unui nou tip de rachetă capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA. Acest tir cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a pus capăt pauzei de peste două luni în care Phenianul nu a efectuat vreun test balistic sau nuclear.

Prezentatoarea favorită a regimului nord-coreean, Ri Chun-Hee, a apărut la televiziunea oficială pentru a anunța acest succes.

Aceasta constituie o nouă provocare pentru președintele american Donald Trump, care a asigurat că dezvoltarea unor astfel de capacități „nu se va întâmpla”, comentează AFP.

Racheta de tipul ICBM Hwasong-15 reprezintă un dispozitiv intercontinental echipat cu un focos greu, capabil să lovească întreg teritoriul continental al SUA, a relatat agenția oficială nord-coreeană KCNA. Potrivit Phenianului, racheta a atins altitudinea de 4.475 km înainte de a cădea la 950 kilometri de la locul de lansare. Un expert occidental a apreciat că traiectoria în formă de clopot, pe verticală, sugerează că ar avea de fapt o rază de 13.000 de kilometri, suficientă pentru a lovi orice oraș important din Statele Unite, notează France Presse.

Această acţiune a adus lumea mai aproape de un război, a spus ambasadorul american la ONU în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate, convocat pentru a discuta despre noul gest de sfidare al Coreei de Nord la adresa comunității internaționale. Diplomatul american a făcut un nou apel pentru o implicare mai mare din partea preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

Noul test balistic nord-coreean a venit la doar câteva zile după ce Statele Unite au repus Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul. Preşedintele Donald Trump a spus că orice variantă este luată în seamă în conflictul cu Phenianul, inclusiv cea militară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...