Răvaşul a fost postat pe blogul lui Veaceslav Platon prin intermediul avocaţilor săi şi a pornit de la o postare recentă a lui Ilan Shor în care controversatul primar de Orhei a menţionat că a fost anterior sponsor general al partidului pe care îl numeşte al Maiei Sandu.

„Se observă din prima mâna lui Vladimir Plahotniuc. El demult nu mai încearcă să fie original şi pur şi simplu încă o dată l-a scos în faţa publicului pe Ilan Shor. Imediat cum apare nevoia de a turna mizerie pe oponenţii politici, Plahotniuc îl scoate la rampă. N-aş fi surprins dacă în curând veţi ajunge şi dumneavoastră „participantă” la furtului miliardului. Sau, cel puţin, veţi fi etichetată drept „spălătoarea” miliardului, aşa cum au procedat cu Chiril Lucinschi. În curând vor apărea valize cu numerar, care, chipurile, v-au fost transmise la Washington, Bruxelles sau Bucureşti de către oamenii de încredere ai lui Shor, ale căror nume el deja le-a uitat. De asemenea, o mulţime de mite primite de către dumneavoastră pentru a vota la şedinţa Guvernului pentru emiterea unei garanţii pentru Banca de Economii a Moldovei. Şi bineînţeles, sponsorizarea partidului dumneavoastră, pentru care Shor a cheltuit întregul miliard furat”, spune Platon.

Veaceslav Platon afirmă că Vladimir Plahotniuc vrea să o implice pe Maia Sandu în furtul miliardului pentru a nu o admite la alegerile parlamentare.

„Dacă aveţi o pisică, ca în dosarul Chirtoacă, scăpaţi urgent de ea. Nu râdeţi, e la modul serios. Ilan Shor este un super martor, în care au încredere şi CNA, şi Procuratura Anticorupţie şi, bineînţeles, toate instanţele moldoveneşti. Stimată Maia Sandu, de numele dumneavoastră este legată speranţa multor cetăţeni ai Moldovei de a scăpa de dictatura lui Plahotniuc. Din aceste considerente, vă rog să fiţi foarte prudentă! Nu uitaţi: răfuiala cu mulţi adversari politici ai lui Plahotniuc a început cu acuzaţiile aberante ale lui Shor, scrise de el în timp ce-i erau dictate la Cantemir 1” se arată în mesaj.

Solicitată pentru o reacţie, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu ne-a spus că nu comentează această scrisoare. Şi purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Shor ne-a comunicat că nu comentează, iar purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu ne-a răspuns la telefon.