(VIDEO) Un criminal de război a murit după ce a băut otravă în fața instanței Tribunalului de la Haga

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un fost lider croato-bosniac a băut otravă în timpul unei ședințe a Tribunalului de la Haga, anunță BBC. Acesta se afla în instanță unde era judecat apelul la decizia din 2013, care îl condamnase la 20 de ani de închisoare pentru crime de război. Televiziune publică croată a anunțat ulterior că Slobodan Praljak a murit la spital.

Un criminal de război croato-bosniac a murit la spital după ce a băut otravă în fața Tribunalului ONU de la Haga, potrivit televiziunii publice croate, citate de Deutsche Welle.

Slobodan Praljak, unul dintre cei șase lideri croato-bosniaci care au apărut miercuri în fața Tribunalului de la Haga, a anunțat că a băut otravă în timpul verdictului anunțat de instanță.

Praljak a fost condamnat în 2013 la 20 de ani de închisoare pentru crime de război, iar acum aștepta un verdict al instanței care judeca apelul la acea decizie.

În momentul în care judecătorii au anunțat că mențin sentința, Praljak a băut ceva dintr-o sticluță. ”Slobodan Praljak nu este un criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otravă”, a strigat Praljak. Avocații săi au confirmat ulterior că ar fi vorba de otravă.

Ședința tribunalului a fost suspendată și o ambulanță a fost chemată.

Cei șase acuzați au fost condamnați pentru strămutarea populației musulmane în timpul războiului din Bosnia dintre 1992 și 1995 și pentru crime, violuri și distrugerea de bunuri civile în scopul creării „Croației mari”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...