Misiunea Republicii Moldova la Geneva a participat la tradiționalul Bazar de caritate ONU

Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva a participat activ în cadrul Bazar-ului ONU organizat de către Clubul Internațional de Femei, în colaborare cu Misiunile diplomatice din Geneva, autoritățile cantonale și municipale, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, misiunea ţării noastre a prezentat în cadrul târgului de caritate două stand-uri de țară. În acest an au fost expuse spre vânzare produse autohtone – sucuri, gemuri, ceaiuri, nuci, miere, obiecte de artizanat produse în Republica Moldova, precum și modele ale portului național.

Vinurile moldovenești (Wine of Moldova – Cricova, Purcari, Château Vartely, Mileștii Mici, EtCetera, Migdal-P, etc.) au reprezentat o atracție deosebită pentru vizitatorii care au savurat gustul ales al acestora.

Un alt stand a fost destinat bucatelor tradiționale, unde participanții au degustat și au apreciat înalt sarmalele și plăcintele moldovenești. Acestea au fost pregătite de către membrii Misiunii și au fost savurate de către reprezentanții corpului diplomatic al celor 193 de state membre ONU, precum și de funcționarii internaționali de la Geneva.

Evenimentul este organizat în preajma Crăciunului și are drept scop colectarea fondurilor pentru susținerea proiectelor destinate copiilor defavorizați din peste 50 de țări. La deschiderea târgului au participat, în calitate de invitați de onoare, Michael Moller, director-General al Oficiului ONU la Geneva și François Longchamp, președintele Consiliului de Stat al Cantonului Geneva.

Fondurile colectate au fost donate pentru susținerea proiectelor educaționale, sociale și de dezvoltare destinate copiilor defavorizați. În anul 2016, 2 proiecte din Republica Moldova au obținut sprijin financiar din partea Clubului Internațional de Femei din cadrul Națiunilor Unite cu sediul la Geneva. Fondurile au fost utilizate pentru fabricarea a 35 de scaune ortopedice pentru copii cu dizabilități și procurarea echipamentelor pentru secția de pediatrie a unui spital regional din Soroca.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.