Michel Barnier, negociator-şef al UE: Marea Britanie va fi exclusă din Europol şi din structurile Uniunii Europene pentru apărare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie va fi exclusă din Agenţia Europeană pentru Apărare şi din Europol după Brexit, afirmă negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, acuzând Londra de lipsă de solidaritate și subliniind că oficialilor britanici nu li se va mai permite să participe la reuniunile în domeniul apărării.

Aflat la o conferință de securitate desfăşurată în Berlin, Michel Barnier a acuzat Marea Britanie că abandonează apărarea Uniunii Europene în momentul în care ar trebui să fie alături de celelalte țări membre, scrie Mediafax.

„În urmă cu peste 500 de zile, Marea Britanie a luat decizia suverană de a părăsi Uniunea Europeană, punând capăt celor 44 de ani de istorie comună. Pentru mulți dintre noi, acesta a fost un mare şoc. A fost o decizie luată după o serie de atentate comise pe teritoriul european de tineri crescuţi în Europa, în țările noastre. A fost o decizie luată la şase luni după ce Ministerul Apărării din Franţa lansase un apel la solidaritate adresat ţărilor europene pentru a-şi uni forţele în combaterea reţelei teroriste Daesh” (Stat Islamic), a declarat Michel Barnier, citat de cotidianul The Independent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...