Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Liberal a depus un…

Partidul Liberal a depus un denunț pe numele Silviei Radu: Exercită nelegitim un drept

Partidul Liberal (PL) a depus un denunț pe numele primarului interimar,  Silvia Radu. Totodată, PL a solicitat și examinarea acțiunilor viceprimarului Nistor Grozavu pentru excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, inclusiv complicitatea la săvârșirea de către acesta a infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și samavolnicie săvârșite de către Silvia Radu și Ruslan Codreanu”. 

Totodată, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu a spus că Silvia Radu ar încălca ordinea publică și că exercită un drept nelegitim.

Silvia Radu, încălcând ordinea stabilită, își atribuie drepturile și obligațiunile privind exercitarea funcției de primar interimar al mun. Chișinău și acționează în mod samavolnic semnând acte și dispoziții oficiale.

Zilnic, cet. Silvia Radu, în mod intenționat, exercită un drept nelegitim, ce afectează starea normală de activitate administrativă de dispoziție și organizatorico-economică în Primăria mun. Chișinău, care urmează a fi realizată doar în baza legilor și a altor acte normative și doar de către organele speciale investite cu autoritate de către locuitorii municipiului Chișinău”, a comentat Munteanu.

Tot azi, Valeriu Munteanu a spus că lângă biroul primarului interimar al capitalei, Silvia Radu a fost instalat un post de poliție, cu însărcinarea de a nu lăsa pe nimeni să  treacă  prin zonă. Purtătotul de cuvânt al Primăriei capitalei a declarat pentru ZdG că acest post de poliție nu este lângă biroul Silviei Radu, ci „la etaj, la scări” și că „postul de poliție s-a aflat câțiva ani de zile în urmă acolo, iar acum s-a decis din nou să se revină la el”.

La 6 noiembrie curent, primarul interimar al mun. Chișinău Nistor Grozavu a anunțat că se retrage din funcție. Totodată, Grozavu a anunțat și despre numirea a doi viceprimari ai capitalei – unul fiind  fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și altul consilierul municipal al PPEM, Ruslan Codreanu.

Citiți și: 

Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău

Ce avere declară viceprimarul Ruslan Codreanu