(DOC) PL depune un denunţ la Procuratura Generală împotriva Silviei Radu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanții Partidului Liberal (PL) solicită Procuraturii Generale să pornească și să instrumenteze o cauză penală pe numele edilului interimar al Chişinăului, Silvia Radu, „pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samavolnicie”.

Totodată, liberalii, cer examinarea acțiunilor viceprimarului, Nistor Grozavu, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit vicepreşedintelui PL, Valeriu Munteanu, noul primar interimar al Capitalei şi-ar atribui drepturi noi funcției pe care o deţine şi acționează în mod samavolnic semnând acte și dispoziții oficiale.

„Silvia Radu, încălcând ordinea stabilită, își atribuie drepturile și obligațiunile privind exercitarea funcției de primar interimar al mun. Chișinău și acționează în mod samavolnic semnând acte și dispoziții oficiale. Zilnic, Silvia Radu, în mod intenționat, exercită un drept #nelegitim, ce afectează starea normală de activitate administrativă de dispoziție și organizatorico-economică în Primăria mun. Chișinău, care urmează a fi realizată doar în baza legilor și a altor acte normative și doar de către organele speciale investite cu autoritate de către locuitorii municipiului Chișinău”, anunţă vicepreședintele PL, Valeriul Munteanu.

Conform denunțului, desemnarea Silviei Radu în calitate de viceprimar și delegarea către aceasta a atribuțiilor de primar general interimar este un act ce depășește în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege lui Nistor Grozavu, care exercită funcția de viceprimar, inclusiv la data suspendării din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău, dlui Dorin Chirtoacă.

De asemenea, se menționează că, zilnic, Silvia Radu, în mod intenționat, exercită un drept nelegitim, ce afectează starea normală de activitate administrativă de dispoziție și organizatorico-economică în Primăria mun. Chișinău, care urmează a fi realizată doar în baza legilor și a altor acte normative și doar de către organele speciale investite cu autoritate de către locuitorii municipiului Chișinău. „Spre exemplu, contrar prevederilor legale ce reglementează statutul funcționarului public, cet. Silvia Radu a interzis recent angajaților Primăriei mun. Chișinău interacțiunea cu reprezentanții mass-media, fapt care aduce gravă atingere principiului transparenței în procesul decizional al autorității publice locale. Aceasta și alte acțiuni culpabile ale cet. Silvia Radu atentează la interesele serviciului în autoritățile de autoadministrare publică locală, discreditează activitatea lor și subminează încrederea în ochii populației. Faptele cet. Radu manifestă un pericol social, deoarece sunt încălcate grav drepturile și interesele legitime ale cetățenilor și organizațiilor din mun. Chișinău”, se mai arată în denunţ.

În contextul celor expuse și în temeiul normelor citate, PL solicită PG de a examina circumstanțele expuse, investigarea și instrumentarea unei cauze penale cu atragerea la răspundere penale a persoanelor indicate care printr-o evidentă înțelegere prealabilă cu împărțirea rolurilor și întocmirea unor acte ilegale au uzurpat puterea la nivel local în municipiul Chișinău și au comis și continuă să comită infracțiunile indicate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...