(foto) A fost creată o nouă aplicație mobilă trilingvă și gratuită pe piața turistică: „Moldova Wine Route”

vin2

„Moldova Wine Route” este o aplicație mobilă trilingvă, gratuită, nouă, și reprezintă un ghid prin cea mai complexă experiență a Moldovei – vinurile și vinăriile poporului moldovenesc. În prezent, aplicația „Moldova Wine Route” oferă informații cu privire la 12 cele mai importante vinării, cu prezentarea serviciilor și a celor mai populare 10 vinuri a fiecărei din acestea.

Vinăriile incluse în aplicație sunt: Cricova, Mileştii Mici, Château Vartely, Château Purcari, Castel Mimi, Vinăria Asconi, Migdal-P, Vinăria Brănești, Vinăria Et Cetera, Vinăria din Tiraspol KVINT, Vinăria KaraGani și Vinăria Carpe Diem.

De asemenea, în aplicație se regăsesc și recomandări privind cele mai populare wine-bar-uri și wine-shop-uri din Chișinău. Vinăriile găzduiesc atât turiștii locali, cât și străini, iar aplicația este creată cu scopul de a-i ajuta să găsească cele mai bune trasee de navigare cu GPS și informații suficiente cu privire la serviciile prestate de vinării.

wine route moldova1

Este ideală pentru cei străini care călătoresc în interes de serviciu, familii, aventurieri, dar și pentru moldovenii care doresc să se dedice unei experiențe remarcabile în țara de baștină. Această aplicație ușor de utilizat oferă informații în trei limbi: română, rusă și engleză. Acesta este deja disponibilă pentru a fi descărcată pe Google Play pentru Android și foarte curând în App Store pentru iOS. Mai mult, după câteva săptămâni de testare și colectare de feedback de la utilizatori, aplicația va fi actualizată.

Aplicația „Moldova Wine Route” este creată cu suportul Ministerului Federal al Cooperării și Dezvoltării Economice din Germania prin intermediul Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH și Agenția Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul de Promovare a Turismului Vinicol din Moldova și Asociatia de Sommelier din Republica Moldova.

wine route molodva

Fiind unul dintre cei mai mari producători de vin din lume, Moldova exportă, în prezent, 46 de milioane de sticle în întreaga lume. Pe lângă o istorie îndelungată și bogată de producere a vinului, Moldova are de oferit o experiență remarcabilă de degustare a vinului în sălile sale prestigioase de degustare, excursii ghidate, restaurante și cazări de primă clasă la faimoasele sale vinării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente