Socialiștii vor moratoriu asupra majorării tarifelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Socialiștii vor moratoriu asupra majorării tarifelor. Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor au înaintat, astăzi, Guvernului cereri în legătură cu majorarea tarifelor.

„În pofida declarațiilor autorităților și a datelor oficiale privind creșterea economică, situația din economie rămâne extrem de dificilă”, a declarat în cadrul conferinței de presă Vladimir Golovatiuc, deputat în parlament din partea fracțiunii PSRM.

El a menționat că la politica realizată de guvern businessul autohton reacționează prin închiderea întreprinderilor, iar investitorul străin nu vine.

Conform acestuia, dacă în luna octombrie a acestui an comparativ cu octombrie 2009, nivelul general al prețurilor a crescut cu 68%, apoi pentru unele bunuri esențiale prețurile au crescut considerabil.

Deputatul Vlad Batrîncea a spus că guvernarea se laudă cu majorarea salariilor, însă o analiză a salariului mediu pe economie, din 2009 până în prezent, arată că, acum opt ani, salariul mediu pe economie echivala cu 335 de dolari, pe când astăzi este doar 270 de dolari.

Pe de altă parte, tarifele la energia electrică şi la gazele naturale s-au majorat de circa 2,5 ori, iar preţul la produsele alimentare a crescut chiar de patru ori, în unele cazuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...