Socialiștii, indignați de expulzarea jurnaliștilor ruși: Aceștia nu au nimic cu „propaganda rusă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de deportarea din Republica Moldova a unor jurnaliști de la „Rossia 1″ şi „Zvezda”, care au venit la Chișinău la invitația Clubului Media Internațional Format-A3.

Producătorul VGTRK, Marina Safronova, și jurnalistul postului de televiziune „Zvezda”, Alexei Samoliotov, au fost întorși de pe Aeroportul Chișinău de către poliția de frontieră, iar socialiștii declară că întâlnirea de creație cu Alexei Samoletov nu are nimic de-a face cu „propaganda rusă”, care „sperie regimul de la guvernare din Moldova”.

Conform socialiștilor, la Chișinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliștilor și al regizorilor de film documentar cu tema „Cosmosul și filmul: viața cu regulile sale”.

Citeşte şi: Jurnaliști de la „Rossia 1″ şi „Zvezda”, întorși de pe Aeroportul Chișinău

Partidul Socialiștilor consideră deportarea jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un „alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, cât și împotriva întregului popor moldovenesc”. „Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală”, spun socialiștii.

Potrivit publicației ruse Meduza, Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoliotov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”, astfel, au fost întorși la Moscova.

Cei doi ar fi fost controlați timp de două ore și li s-ar fi luat pașapoartele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...