Drona, interzisă în localități. Iată în ce caz mai au voie jurnaliștii să o folosească

drone1-1140×641

Captarea imaginilor video prin intermediul dronelor, aerostatelor sau altor dispozitive tehnice sau/și electronice va fi interzisă în localități. Prevederile sunt incluse într-un proiect privind regimul mijloacelor video, elaborat de Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Potrivit bizlaw.md documentul prevede, însă, și unele excepții. Mai exact, filmările în intravilanul localităților cu drona, cu aerostatele sau cu alte dispozitive vor fi permise în scop cartografic sau inspectare tehnică, cu asigurarea unui nivel corespunzător de detaliere care să nu încalce zona rezonabilă de intimitate a persoanelor fizice.

Dispozitivele aeriene vor putea fi utilizate și în scop de  asigurare a ordinii publice și/sau investigării unor fapte culpabile în cazul unor infracțiuni grave, deosebit de grave și excepțional de grave.

În cazul jurnaliștilor, aceștia vor avea restricții de a le utiliza. Excepție vor reprezenta filmările la evenimente publice, cum ar fi: concert, protest, adunare, panoramă etc.

Dispozitivele vor putea fi utilizate și în cazurile de asistență în situații de urgență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente