14:26:14 16.04.2024
Stiri

Contrabandistul și TRAFICANTUL „Lică” a fost reținut. Membrii grupării aduceau drogurile din Spania și le vindeau în Rusia. La o singură tură, putea să câștige și 150 de mii de euro

Social 29.11.2017 12:00 Vizualizări2063 Autor: Ziarul National
Contrabandistul și TRAFICANTUL „Lică” a fost reținut. Membrii grupării aduceau drogurile din Spania și le vindeau în Rusia. La o singură tură, putea să câștige și 150 de mii de euro captură prives.eu


Patru membri au grupării criminale „Lică”, specializați în contrabanda cu droguri în proporții deosebit de mari, au fost reținuți de organele de drept ale R. Moldova. Unii dintre membrii grupării au fost reținuți în flagrant, în noaptea de 22 spre 23 noiembrie curent, când încercau să introducă în R. Moldova, prin punctul de trecere Giurgiulești, 30 de kg de hașiș, camuflate în rezervorul unui automobil.

Lilian Bacalâm, responsabil în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), susține că acest grup criminal a fost documentat timp de doi ani. „Ei achiziționau drogurile din Spania și le transportau cu diferite mijloace de transport în Federația Rusă. Aceștia cumpărau drogurile cu 1 200 - 1 500 de euro pentru un kg de hașiș, iar în Rusia încasau 4 000 - 5 000 de euro pentru aceeași cantitate”, a spus Bacalâm astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, procurorul de caz, Nicolae Dumbrăveanu, a declarat că ultima captură a fost identificată într-un automobil, la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești. „În rezervorul unui automobil, au fost depistate 39 de plăci cu hașiș. E vorba de 30 kg de droguri. În vara acestui an, organele de drept din Rusia au reținut alți membri ai acestei grupări. Asupra lor au fost depistate 40 de kg de hașiș. Prin intermediul comisiilor rogatorii, am solicitat informații despre acest caz”, a spus procurorul.

La conferința de presă a participat și un reprezentant al organelor de drept din Ucraina, Andrei Belaborocenko, care a povestit cum a fost reținut capul acestei grupări criminale. Potrivit acestuia, organizatorul acestui grup infracțional a fost reținut la Truskoveț, Ucraina.

Procurorii susțin că îi cunosc pe toți membrii acestei grupări criminale, iar cei care încă se află în libertate urmează să fie reținuți.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru reținuți riscă ani grei de închisoare. Pentru punerea în circulație a drogurilor bănuiții riscă între 7-15 ani, iar pentru contrabandă -între 3 și 7 ani de închisoare.







Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md