Actualitate

Un ciclon mediteranean ameninţă România. Meteorologii anunţă o schimbare dramatică a vremii în zilele următoare

Ciclonul mediteranean care va activa în zonă va determina fenomene severe, în special la munte, iar în celalalte regiuni ploile şi lapoviţa îşi vor face simţită prezenţa.

În minivacanţa de 1 decembrie, specialiştii anunţă temperaturi scăzute şi un nou val de ploi şi ninsori. Cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, ziua izolat în Moldova, iar noaptea în Banat şi local în Crişana, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei. În Carpaţii Occidentali şi în jumãtatea de vest a Carpaţilor Meridionali, pe parcursul nopţii, vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare

Joi

Aria precipitaţiilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii. În zona montanã precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi condiţii de polei, iar în zonele mai joase de relief va ploua. În sud-vestul ţãrii, în Subcarpaţii Getici şi la munte, cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, mai ales la munte, unde la altitudini mari va sufla tare. Valorile termice vor marca o creştere uşoarã, mai ales pe parcursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general între 2 şi 10 grade. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Vineri

Vremea se va menţine în general închisã. Se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţãrii şi local, mai ales în partea a doua a intervalului, în rest. La munte vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, predominant ploi în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar ploaie în rest. Cantitãţile de apã pot fi izolat mai însemnate. Vântul slab şi moderat, se va intensifica treptat în sud-estul şi sudul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate în Dobrogea, iar minime, în general, între 0 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţã.

observator.tv 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *