Actualitate

Dezvăluiri ŞOCANTE: ce planuri are PUTIN cu România. PROPAGANDA KREMLINULUI, omniprezentă la Bucureşti

EVZ vă prezintă declaraţiile lui Stelian Tănase.

Răspândirea lobby-ului rusesc

„Cât de mare este influența rusească în România? Răspuns – cîți bani au băgat aici. Cîți simpatizanti are Rusia aici ? Cîți sunt deja cumpărați ? m-am întrebat. De ce? Am postat un articol pe blog – ”Aruncă PSD România brațele Rusiei? ” – și m-am trezit prompt mitraliat – postaci sau nu – de inși cu sentimente pro-ruse puternice, probînd în același timp un anti-americanism visceral. Nu băgasem de seamă că lobby-ul rusesc este atît de răspîndit, activ și atît de numeros. Vocile pro-SUA ieri s-au manifesta timid, puse în defensivă de reacțiile anti-americane care au explodat după comunicatul Departamentului de stat.

Foşti securişti, nomenklaturişti şi goarne recente

Simpatizanții Rusiei lui Putin au ieșit în număr mare la suprafață. S-au deconspirat, cum se zice. S-au făcut auzite două tipuri de voci 1/nostalgici provenind din vechile structuri, dintre cei școliti la Moscova în trecut, foști Secu si ex-nomenklaturiști. Ăștia așteapta infrigurați o revansa istorică după prăbusirea comunismului in 1989. Sunt convinsi, adevarați believers. Ii poți depista după limbajul ceaușist. 2/ extrasi din generațiile mai recente, conectate bine la campania post-Imperiala rusă manipulată și coordonată de serviciile secrete și de propaganda de la Kremlin. Sunt legați de interese economice concrete, în expansiune. Agită masiv idei anti-americane si anti-occidentale exploatate pe un fond emotional – frustrare, etc.

Germania, Franţa, SUA… România

Nu numai în România aceste interese se manifestă din ce în ce mai puternic. Aceeași temă este intens dezbătuta de în Germania, legat de ultimele alegeri și de susținerea unor partide și candidați de către Rusia. În Franta, la fel. S-a vorbit de implicarea rușilor în campania prezidențială din SUA. Războiul cibernetic, fondurile obscure, propaganda – sunt mijloacele cele mai folosite. De ce ar absenta din România?

Miza lui Putin: refacerea URSS

Planul lui Putin este de natură imperială – să refacă puterea și influența URSS-ului. Prăbușirea URSS din 1991 și a blocului sovietic din Europa în 1989, Putin le consideră cea mai mare tragedie a secolului XX. Pentru noi, cei oprimați, anul 1989 a fost cea mai mare eliberare… Lucrurile au rămas la fel între 1944 și 1989. Rușii au considerat tancurile lor ca eliberatoare. Au pretins că au eliberat Polonia, Ungaria, România, etc. Populațiile de aici au considerat că este o ocupație.

Kremlinul vrea să ne „elibereze” din nou

Azi lucrurile stau la fel. Putin&Co ar vrea să ne „elibereze”. Desigur folosind elementele războiului modern. Tancurile în această versiune (ca și în Crimeea) vin abia în final pentru lovitura de grație. Intîi sunt banii și afacerile, apoi propaganda, rețelele de socializare și televiziunile. Urmează cumpărarea partidelor cu lideri cu tot. Fațada va rămîne cam aceeași, ascunzînd regimuri autoritariste conduse de fideli ai Moscovei.

Dorinţa Moscovei: corupţie generalizată, populism, extremism şi tancuri

In această campanie totul este servit la pachet cu cultivarea sentimentelor anti-americane și antioccidentale. Se încurajează patriotismul local, se susțin tradițiile și specificul national. Sunt sprijinite și finanțate populismul și extremismul partidelor anti-liberale si anti-occidentale. Ideea este că regimurile democrate să fie subminate din interior. Rusii se folosesc de localnici pentru ca aceste regimuri să se prăbușească. De abia de aici încolo se poate vorbi și de o intervenție armată – fireste, pentru a oferi protecția cozilor de topor și a asigura ordinea! Ce am citit/văzut ieri pe net este doar o faza a acestei expansiuni rusesti în mișcare. Trupele invizibile au fost scoase pe cîmp pentru un exercițiu tactic”, avertizează Stelian Tănase. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *