/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

În unele localităţi din țară au apărut suspiciuni de infectare cu virusul de Pestă Porcină Africană a mistreţilor

missing
29 noiembrie 2017, ora 10:11

Director General al ANSA, a accentuat necesitatea mobilizării eforturilor în scop de prevenire a extinderii acestei boli periculoase, care poate afecta nu doar animalele sălbatice, dar şi cele domestice, totodată existând şi un pericol mare pentru economia ţării, care ar putea avea pierderi considerabile de pe urma restricţiilor de export a produselor agricole, restricţii generate de apariţia PPA.

ANSA are acceptul laboratorului de referinţă din Madrid (Spania) pentru efectuarea testelor de laborator, iar în cel mai scurt timp probele vor fi expediate la această instituţie de investigaţii.

Reprezentanţii Academiei de Ştiinţă, a Agenţiei Moldsilva şi ai Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor, și-au exprimat disponibilitatea de a se implica în combaterea bolii, formulând şi propuneri concrete, care urmează a fi transpuse în fapt în caz de necesitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram