Două surse au confirmat jurnalului că părţile au căzut de acord la sfârşitul săptămânii trecute în privinţa acestei chestiuni, unul din principalele obstacole în calea negocierilor legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit Telegraph, suma totală „va fi cuprinsă între 45 de miliarde şi 55 miliarde de euro”, în funcţie de calculul realizat de fiecare tabără după „o metodologie pregătită în comun”.

Până acum, oferta financiară a guvernului britanic s-a situat în jurul a 20 de miliarde de euro, o propunere respinsă de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care a estimat că factura ar fi mai repede între 50 de miliarde şi 60 de miliarde de euro.

Un asemenea acord ar reprezenta un progres foarte important în negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană demarate în iunie. Celelalte 27 de ţări din UE au făcut din reglementarea financiară o condiţie prealabilă la deschiderea discuţiilor asupra viitoarei relaţii dintre UE şi Londra, scrie presa.

Cei 27 vor face cunoscut, în cursul unui summit prevăzut pentru 14 şi 15 decembrie la Bruxelles, dacă acceptă să deschidă această a doua fază a negocierilor pe care Marea Britanie este dornică să le poată începe.