Linkuri accesibilitate

Președintele american Donald Trump a condamnat testul cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord


Coreea de Nord a testat miercuri o nouă rachetă balistică, pe fundalul tensiunilor crescute cu Statele Unite și aliații săi regionali. Potrivit Pentagonului, a fost testată o rachetă intercontinentală, care a zburat circa 1000 de kilometri, înainte să cadă în Marea Japoniei. „Angajamentul nostru de a ne apăra aliații rămâne de neclintit”, se spune într-un comunicat al departamentului american al apărării.

În legătură cu testul nord-coreean, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat: „este o situație de care ne vom ocupa”, fără să facă alte precizări.

Coreea de Sud a condamnat noul test al Coreii de Nord, avertizând că există riscul ca tensiunea din peninsulă să devină incontrolabilă.

Phenianul a efectuat anul acesta mai multe teste balistice și nucleare, sporind tensiunile în regiune. Acum o săptămână, administrația americană a desemnat Coreea de Nord drept țară-sponsor al terorismului internațional și a impus noi sancțiuni împotriva programului nuclear al regimului de la Phenian.

XS
SM
MD
LG