23:51:08 16.04.2024
Stiri

STUDIU // Cel mai mare dereglaj PSIHIC al celor care vor mii de prieteni pe Facebook

Știri 28.11.2017 19:04 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
STUDIU // Cel mai mare dereglaj PSIHIC al celor care vor mii de prieteni pe Facebook Sursa: playtech.ro


Dacă vrei să ai tot mai mulți prieteni pe Facebook, s-ar putea să fii puțin mai preocupat de lucrurile materiale decât ai fi dispus să recunoști.

Un studiu arată că oamenii materialiști au tendința de a avea mult mai mulți prieteni pe online decât ceilalți. Aceștia îi colecționează asemenea unor obiecte fizice. Mai mult, ei petrec mai mult timp pe rețelele sociale decât oamenii care nu sunt materialiști și își compară viețile cu ale altora.

Studiul a fost condus de Phillip Ozimek de la Ruhr-University Bochum din Germania. Alături de alți cercetători, a venit cu o teorie numită Social Online Self-Regulation. „Oamenii materialiști folosesc Facebook mai des pentru că au tendința de a obiectifica prietenii acolo. Ei adaugă prieteni pentru a-și mări posesiile”, a spus Ozimek. „Facebook oferă platforma perfectă pentru comparații sociale, cu milioane de profiluri și informații despre oameni. Și este gratuit – materialiștii iubesc instrumentele care nu costă!”

Studiul a fost efectuat pe 531 de utilizatori ai rețelei sociale, împărțiți în două grupuri. Ambele grupuri au primit chestionare cu privire la modul în care utilizează Facebook, cât de mult se compară cu ceilalți, ce nivel de materialism au, cât de mult se gândesc la prietenii lor virtuali ca la niște obiecte și ce beneficii pot primi de la aceștia. Participanții au trebuit să spună și câți prieteni au pe rețeaua socială.

În ambele grupuri, cercetătorii au observat o conexiune între numărul mare de prieteni online, obiectificarea acestora, timpul petrecut pe Facebook și tendința de a se compara cu ceilalți.

Cercetătorii au ținut să sublinieze că nu este rău sau greșit modul în care oamenii materialiști utilizează rețelele sociale. „Cineva s-ar putea întreba dacă consumul de Facebook chiar ne face fericiți sau dacă rămâne o simplă iluzie – asemenea întrebări vor fi adresate în viitoarele cercetări”, au conchis ei.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md