/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Protest la Procuratură. Cinci copii au cerut procurorilor eliberarea tatălui lor, suspectat de escrocherie

28 noiembrie 2017, ora 18:28

Dis-de-dimineață, familia Vartic din Bubuieci s-a trezit cu oamenii legii la ușă. Au venit să-l rețină pe capul familiei, Radu Vartic. Atât soția acestuia, cât și avocatul familiei, spun că polițiștii au intrat abuziv în casă, iar Radu Vartic a fost reținut deși era bolnav. Totul s-a întâmplat sub privirile celor șase copii.

Au bătut la geam trei persoane îmbrăcate în civil și au întrebat dacă este Radu acasă. Eu am spus că el se simte rău. El mi-a înaintat niște foi și eu am spus stați să anunț avocatul, eu am intrat în casă, am încuiat ușa că m-am speriat”, susține Aliona Vartic, soția lui Radu Vartic.

Au venit, au fărmat ușa, au intrat. Nu vroiau s-i de-a voie lui domnul Vitalie să intre în casă. Eu știu că ei au sărit poarta, că eu seara am încuiat poarta cum fac de obicei. Au sărit poarta, au dărâmat ușa, au intrat în casă, au intrat în cameră, l-au luat pe tata, i-au spus să se îmbrace, l-au luat și au plecat”, povestește Artiom Vartic, fiul lui Radu Vartic.

Avocatul familiei consideră că acesta a fost reținut ilegal. Mai mult, apărătorul spune că acesta este al 7-lea dosar intentat pe numele lui Radu Vartic.

Totdeauna motivul este unul și același, că dumnealui n-ar fi prestat servicii în construcții calitative. Clientul meu, în momentul de față se află pe buletin de boală, deci temperatura 39%. Necătând la aceasta l-au reținut și l-au dus la Comisariatul de Poliție”, susține Vitalie Țaulean, avocat.

Pe de altă parte, procurorii spun că au fost nevoiți să-l rețină pe bărbat.

El a primit de la o persoană sub pretextul de a efectua lucrări de construcție, a primit 80 de mii de lei pe care le-a luat, le-a sustras și a plecat și a întrerupt orice comunicare cu lucrarea data. Iată vă închipuiți din luna martie și până acum, în luna noiembrie, domnul Vartic a fost de nenumărate ori citat la Procuratură, împreună cu domnul Țaulean, care de nenumărate ori nu s-au prezentat”, spune Ruslan Popov, adjunct al procurorului mun. Chișinău, șef al Oficiului Ciocana.

La câteva ore de la protest, avocatul Vitalie Țaulean ne-a comunicat că Radu Vartic a fost eliberat fără a-i fi aplicată vreo măsură de reprimare.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram