Cel puțin 31 de migranţi au murit, fiind mâncați de rechini în Marea Mediterană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 31 de migranţi au murit tragic în Marea Mediterană, fiind sfâșiați de rechini în timp ce încercau să ajungă din Libia în Italia, scrie Daily Mail.

Conform unor surse citate de Daily Mail, 18 femei şi trei copii s-au aflat printre cei 31 de migranţi mâncați de rechini în apele Mării Mediterane. Alţi 200 de migranţi au fost salvați și aduşi înapoi pe coastele Libiei.

„Când am ajuns în zonă, în afara orașului Garabulli, am găsit o barcă aproape scufundată, iar mai mult de 44 de persoane erau agățate de ceea ce mai rămăsese din barcă. Pe aceștia i-am salvat. Erau foarte multe cadavre în jurul nostru și am văzut că lângă ele erau patru sau cinci rechini. Am observat că mulți prezentau urme de mușcături. Cel mai probabil persoanele decedate au fost mâncate de rechini”, a declarat Nasser al-Ghammoudi, comandantul ambarcațiunii libiene de patrulare, pentru ziarul italian Il Giorno.

Organizația Internațională pentru Migraţie a anunțat marți că cel puțin 3.000 de migranţi și refugiați și-au găsit sfârșitul de la începutul acestui an în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european.

Recordul a fost consemnat anul trecut, când în Mediterana și-au pierdut viață în jur de 5.000 de migranţi și refugiați, notează AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...