Chirtoacă, despre Pomul de Crăciun adus din Ucraina: „Nu în metri se măsoară feeria sărbătorilor de iarnă. Competiţia asta absurdă şi artificială a brazilor nu are niciun sens”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Istoria cu cei 15 mii de lei pe care Primăria Chişinău îi va achita pentru procurarea Bradului central al ţării, din Ucraina, este „o poveste”, costurile reale fiind de mii, dacă nu chiar de zeci de mii de euro. Cel puţin asta afirmă primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, care mai spune că „nu în metri se măsoară feeria sărbătorilor de iarnă”.

Întrebat de presă despre intenţia Silviei Radu de a procura un brad din Munţii Carpaţi din Ucraina, care urmează a fi şi cel mai înalt Pom de Crăciun care a existat vreodată în ţara noastră, Dorin Chirtoacă a spus că şi în anii precedenţi au fost oferte de a aduce un brad de peste hotare. „De exemplu, Casa Regală din România ni-l oferea gratuit de la Sinaia. Dar apar costuri destul de mari care ţin de transport, o serie de restricţii şi aşa mai departe”, a spus Chirtoacă în contextul în care până acum toţi Pomii de Crăciun instalaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale erau crescuţi în Moldova.

Citeşte şi: Pomul de Crăciun pornește spre Chișinău în această seară, cu trenul

Acesta a mai menţionat că cei care conduc acum Primăria Capitalei, „vor să ne impresioneze acuma” şi „să rămânem toţi cu gura căscată”, „dar nu intri înainte cu forţa în casa omului după care îl fericeşti punându-i brad 30-40 de metri”. „Nu în metri se măsoară feeria sărbătorilor de iarnă. Feeria sărbătorilor de iarnă nu se măsoară în metri, ea se măsoară în omenie, în bună înţelegere, în apropiere om cu om şi pregătire de taina Crăciunului într-o smerenie, într-o aşteptare a Naşterii Domnului. Chestiunea asta cu demonstraţiile de forţă, că acuma la Chişinău va fi cel mai înalt din republică, spre deosebire de cum a fost anii trecuţi, o competiţie de asta absurdă şi artificială a brazilor nu are niciun sens. Mai ales că nu e vorba doar de costul propriu-zis al Pomului”, a declarat Chirtoacă.

Vedeţi şi: Valeriu Munteanu: Pentru transportarea Pomului de Crăciun din Ucraina la Chişinău, autoritățile vor cheltui, netransparent, peste 35 de mii de lei</strong>

Potrivit edilului şef suspendat al capitalei, pe lângă costurile de transport mai sunt „costuri de instalaţie, de lumini” etc. „Asta-i poveste cu 15 mii de lei. O poveste şi o minciună gogonată. Aici vorbim despre mii de euro, dacă nu zeci de mii de euro. Cred că se doreşte ceva cam cum a fost la Ziua Independenţei sau şi mai şi, pentru că după toate abuzurile care au loc, se încearcă o compensare a lucrurilor cu bradul de Crăciun”, a mai spus Chirtoacă afirmând totodată că, cel puţin în opinia lui, „sărbătorile de iarnă deja sunt afectate, deja atmosfera este stricată şi, din păcate ei calcă pe aceeaşi greblă ca şi comuniştii acum zece ani”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...