Se reconectează la apă ilegal, pe timp de noapte, a treia oară; Agent economic din Capitală, debranşat pentru datorii de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un agent economic din Capitală a rămas fără apă, din cauza datoriilor de circa 30 de mii lei. Acesta refuză să semneze un contract cu serviciul „Apă-Canal Chișinău” și se reconectează ilegal la apă, pe timp de noapte.

Viorica Andronovici, inginer-coordonator al grupului de deconectări din cadrul „Apă-Canal Chișinău”, spune că pe o adresă agentul economic înregistrează datorii de circa 25 de mii de lei, iar pe o altă adresă, la care s-a efectuat astăzi debranșarea, încă șase mii de lei.

„În cazul celei de-a doua adrese, agentul economic a luat în chirie spațiul locativ de la o persoană fizică și chiar dacă desfășoară activitate economică, prestând servicii hoteliere, refuză să încheie contract cu furnizorul de apă și să achite consumul conform tarifului stabilit pentru persoanele juridice” a spus Viorica Andronovici.

Ofițerul de presă al societății „Apă-Canal Chișinău”, Nadejda Fotescu, a declarat că acest agent economic arendează spațiul de la o persoană fizică, respectiv pe adresa respectivă se aplică tariful de 10,69 lei.

Potrivit „Apă-Canal Chișinău”, persoana prestează servicii hoteliere și trebuie să achite tariful de 24,50 lei. Astfel, dacă în prezent i s-a calculat o restanță de șase mii de lei, având un consum de 600 de metri cubi, în condițiile în care acesta s-ar conforma și ar încheia contract cu furnizorul, achitând consumul la tariful stabilit pentru persoanele juridice, suma datorii ar fi de aproximativ trei ori mai mare.

„De nenumărate ori, furnizorul de apă i-a înaintat acestui agent economic prescripții pentru a se conforma cerințelor și să încheie un contract în calitate de agent economic, acesta refuză. Ba mai mult, întreprinderea l-a debranșat deja de două ori de la serviciile de apă și canalizare, iar acesta imediat – fie în timpul nopții – se reconectează ilegal”, a mai spus Nadejda Fotescu.

În prezent în jur de 270 de agenți economic înregistrează datorii la consumul de apeduct și canalizare în mărime de 14 milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...