Valeriu Munteanu: Pentru transportarea Pomului de Crăciun din Ucraina la Chişinău, autoritățile vor cheltui, netransparent, peste 35 de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul de guvernământ (PD), ce are o slăbiciune evidentă pentru exuberanța etalată, s-a ambiționat să aducă anul acesta în Piața Marii Adunări Naționale cel mai înalt brad de sărbătoare pe care l-a avut vreodată Chișinăul. Astfel, pentru transportarea pomului din Ucraina ar urma să fie cheltuite 35 de mii de lei, bani despre care nimeni nu vrea să vorbească, o spune vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

Potrivit liberalului, actuala guvernare încearcă cu orice preț să ascundă adevărul despre faimosul brad achiziționat de la ucraineni. Mai mult, acesta spune că nimeni nu vrea să vorbească despre cheltuielile ce vor fi operate pentru transportarea pomului la Chișinău, precum și pentru amenajarea acestuia.

Citeşte şi: Pomul de Crăciun pornește spre Chișinău în această seară, cu trenul

„Toate bune și frumoase dacă această afacere ar fi și corectă și transparentă, doar că, cei care diriguiesc astăzi treburile urbei folosesc pentru realizarea acestei operațiuni mai multe procedee netransparente și vizibil ilegale. Bradul va fi procurat, conform celor de la primărie din Iaremcea, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, la un preț de 15 mii de lei, comparabil cu anii precedenți. Cei de la primărie declară, pentru presă, că prețul bradului nu include cheltuielile de transport, iar tot ei ne spun că pomul de Crăciun va fi adus la Chișinău pe drumul de fier. Nimeni nu vrea să declare și să-și asume public cheltuielile de aproximativ 25 mii de lei, pe care le va realiza Calea Ferată din Moldova pentru închirierea unei platforme-vagon pe o distanță (dus-întors) de peste 1000 de km, precum și cheltuielile de cel puțin 10 mii de lei pentru transportarea bradului din pădure către stația de cale ferată și de la stația din Chișinău către PMAN, la fel nimeni nu vrea să ne spună cine și din ce surse va realiza cheltuielile de vămuire a frumosului brad de Crăciun”, se arată într-un mesaj al lui Munteanu.

În continuare liberalul apreciază că actuala guvernare se inspiră din practica Romei Antice, când cetățenii primeau „pâine și circ”. „Vedem că aceeași paradigmă se încearcă a fi folosită și în zilele noastre, doar că circ este mai mult și pâine mai puțină. Demult este timpul că și Chișinăul, în semn de respect pentru mediu, să utilizeze de sărbători brazi artificiali, varietatea și frumusețea acestora depășește, acum, orice limite.”, mai spune fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...