(FOTO) Top 10 oameni şi personalităţi misterioase

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De-a lungul secolelor istoria a fost plină cu relatări, unele dintre ele de-a dreptul incredibile, despre oameni ale căror fapte, împreună cu amprenta pusă de vremurile în care au trăit, suscită și în prezent interesul cercetătorilor, biografilor, amatorilor de senzațional și în egală măsură al oamenilor obișnuiți care se pot trezi întrebându-se: Cine a mai fost și ăsta.

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Misterul din Siberia: Imagini în premieră din interiorul unui crater apărut „la capătul pământului”

10. Monsieur Chouchani
Despre biografia lui nu se știe cu siguranță decât că a decedat în anul 1968. Monsieur Chouchani, nu este numele său adevărat ci titlul cu care se adresau cunoscuții acestui anonim misterios profesor evreu care a predat unei serii de studenți celebri în Europa de după cel de-al II-lea Război Mondial, studenți printre care se numără și Emmanuel Levinas sau Elie Wiesel.
Monsieur Chouchani - filosofia-extravagante
Foto: Filosofia-extravagante
Foarte puține lucruri se cunosc despre Couchani. Viața și opera sa au fost și rămân niște secrete bine păstrate. Nu se știe cu siguranță decât că Monsieur Couchani a lăsat o bogată moștenire spirituală discipolilor săi. Îmbrăcat foarte sărăcăcios, misteriosul profesor era o mină de cunoștințe în domenii variate precum științele naturii, matematică, filozofie și în special Talmudul. Pe piatra sa funerară din orașul Montevideo, Uruguay, Elie Wiesel a plătit să fie inscripționat următorul epitaf: „În memoria binecuvântată a înțeleptului Rabbi Couchani. Nașterea și viața sa au rămas o enigmă”.

Citeşte şi: (FOTO) Adevărul despre cercurile misterioase care pot fi văzute doar din avion

9. Toastul de la mormântul lui Poe
Poe Toaster este porecla unui necunoscut care în fiecare an vizitează mormântul lui Edgar Allan Poe, cu unicul scop de a închina un pahar în memoria celebrului scriitor dispărut. Acest straniu personaj și-a început seria de pelerinaje anuale în anul 1949, iar de atunci încoace, ciudatul personaj se înființează în preajma mormântului, în fiecare an, pe data de 19 ianuarie, ziua de naștere a celebrului autor american. În ziua respectivă, silueta unui bărbat care poartă un baston argintat se ivește lângă mormântul lui Poe în cimitirul Westminster Hall din Baltimore, Maryland. În acest loc misteriosul personaj lasă pe piatra funerară trei trandafiri roșii și închină un pahar de cognac. Înainte de a pleca, ciudata apariție lasă de fiecare dată sticla de cognac lângă mormânt. Personajul poartă o haină neagră și își acoperă fața cu o eșarfă, grupuri de reporteri și curioși sunt deseori în urma lui, dar până în prezent, din respect pentru tradiția acestui neobișnuit pelerinaj, nimeni nu a încercat să-l contacteze.
Poe Toaster  -ghosttheory.com
Foto: Poe Toaster

8. Lady Babushka
În timpul analizelor minuțioase ale peliculei care a prins imaginile în care președintele american John F. Kennedy era asasinat în anul 1963, se observă o misterioasă femeie. În imagini, aceasta poartă pe cap un batic strâns sub bărbie, într-o modalitate pe care americanii o asemuiesc cu portul basmalelor la femeile în vârstă din Rusia. De la acest detaliu, misterioasa doamnă a devenit cunoscută sub denumirea de Babushka. Femeia pare a ține în dreptul feței o cameră de filmat, supoziție întărită și de faptul că o bună parte de timp după asasinat, a continuat să filmeze. FBI-ul a cerut în mod public ca femeia să se prezinte la oricare sediu FBI, unde să predea pelicula filmată. Ceea ce nu s-a întâmplat nici până în prezent. În anul 1970 o femeie pe nume Beverly Oliver a declarat că ea ar fi misterioasa Babushka. Cercetările autorităților americane au ajuns, însă, la concluzia că aceasta nu avea nici o legătură cu femeia care a filmat incidentul de la aeroportul Kennedy.
Lady Babushka
Foto: APTN

Citeşte şi: (VIDEO) Misterul „rocilor călătoare” din Valea Morţii, elucidat de oamenii de ştiinţă

7. Kaspar Hauser
Pe data de 26 Mai 1828, un adolescent a apărut parcă de nicăieri pe străzile orașului german Nürenberg. Acesta purta asupra sa o scrisoare adresată unui căpitan de cavalerie. Anonimul autor al acesteia scria că băiatul fusese lăsat în custodia sa pe data de 7 octombrie 1812, dată de la care tânărul nu a ieșit din casa acestuia nici măcar odată. Băiatul al cărui nume era Kaspar Hauser declara că a fost ținut închis într-o cameră de doi metri lungime și un metru jumătate lățime. Conform zvonurilor vremii, tânărul Hauser era însăși prințul ereditar al casei de Baden, născut în aceeași perioadă și declarat mort la naștere. După aceste zvonuri Kauser a fost ucis după ce un necunoscut l-a înjunghiat cu un cuțit cu lamă otrăvită. Pe patul de moarte Kaspar Hauser a afirmat că cel care l-a ucis era una și aceeași persoană cu cel care l-a răpit.
Kaspar Hauser

6. Fulcanelli
Fulcanelli (1839-?1953) este pseudonimul celui mai faimos alchimist francez a cărui adevărată identitate a rămas necunoscută și care a acționat la sfârșitul secolului 19. Viața și realizările sale sunt acoperite de multe mistere – însăși numele său ajungând un brand printre fenomenele culturale ale vremii. Una dintre cele mai extravagante relatări este aceea în care discipolul său devotat Eugene Canseliet a transformat cu success 100 de grame de plumb în aur pur folosindu-se de o mică cantitate de „Praf al Proiecţiilor”, substanță dăruită lui de către ilustrul său maestru. Se crede, de asemenea, că spre sfârșitul celui de-al II-lea Război Mondial, Abwehr-ul, temutul serviciu secret german a declanșat o vânătoare fără rezultat pe urmele lui Fulcanelli, despre care aceștia credeau că ar deține secretul realizării armelor nucleare. Fulcanelli s-a întâlnit mai apoi cu un fizician francez căruia i-a dezvăluit că arma atomică a mai fost folosită contra umanității, undeva în trecutul îndepărtat al planetei. Conform declarațiilor lui Canseliet, ultima sa întâlnire cu Fulcanelli a avut loc în anul 1953 undeva în Spania, într-un castel din munți. Când l-a întâlnit pentru prima oară pe Fulcanelli acesta avea în jur de 80 de ani, în timp ce la ultima lor întâlnire, Fulcanelli ar fi trebuit să aibă vârsta de 114 ani, nu 50 așa cum arăta și cum pretindea.. Acest fapt a dus la ipoteza că Fulcanelli ar fi descoperit faimosul Elixir al Tinereții, îndelung căutat de alchimiști.
Fulcanelli
Foto: alchemy1961.tripod.com

Citeşte şi: (VIDEO și FOTO) Misterul Triunghiului Bermudelor ar putea fi elucidat de apariția craterelor siberiene

5. D.B. Cooper
Sau Dan Cooper, cum i se mai spunea, este un pseudonim dat de presa americană a vremii unui notoriu infractor specializat în deturnarea avioanelor. Acesta, după ce a deturnat un avion la data de 24 noiembrie 1971, a încasat de la autorități suma de 200.000 dolari, după care a sărit cu parașuta dintr-un Boeing 727, în timp ce zbura deasupra zonei Pacific Northwest, undeva în districtul Cascades.
Mystery man
Foto: historytoday.com
Cooper nu a mai fost văzut din acel moment și nu se știe dacă a supravieţuit săriturii. În anul 1980 un copil de opt ani a descoperit suma de 5 800 de dolari în bancnote de 20 de dolari, undeva pe malurile râului Columbia. Seria bancnotelor se potrivea cu cea a banilor obținuți de Cooper. Cu toate acestea autoritățile nu au reușit să dea de urma lui Cooper nici până în prezent. Se presupune că acesta a scăpat sărind din avion cu ajutorul unei parașute pe care a introdus-o neobservat de autorități. După acest eveniment aeroporturile din Statele Unite au instalat în premieră detectoare de metal la urcarea în avioane.

4. Contele de Saint Germain
Contele de Saint Germain care, conform autorilor vremii ar fi murit pe 27 februarie 1784, a fost un aventurier, inventator, violonist, savant, muzician autodidact și de asemeni un misterios gentleman al lumii mondene pariziene din acea perioadă. Mulți dintre cei care l-au cunoscut au afirmat în memoriile lor că Saint Germain ar fi fost de asemenea un alchimist desăvârșit, care ar fi descoperit tainele nemuririi. Era cunoscut spiritelor luminate ale vremii drept Der Wundermann, Omul Minune, datorită însușirilor sale inexplicabile pentru contemporani. Saint Germain a dispărut din istorie fără a lăsa nici o urmă.

În 1745, Horace Walpole scria despre el: „Este denumit de unii italian, spaniol, francez sau polonez, un aventurier care a descoperit o comoară în Mexic și a fugit cu ea la Constantinopol, un preot, un hoț, un mare nobil, a fost spionat de multe case regale fără a se află adevărul cu privire la el”
Saint Germain
De la dispariția sa, multe organizații oculte l-au adoptat ca pe o figură demnă de urmat sau chiar drept un ghid spiritual. În ultimii ani diverși oameni au afirmat că ar fi Contele de Saint Germain în persoană.

Citeşte şi: 10 mistere pe care stiinţa nu le poate explica

3. Omul cu mască de fier
Cel ce a fost numit Omul cu Mască de Fier (decedat în noiembrie 1703) a fost un celebru prizonier deținut într-o serie de închisori din Franța, inclusiv faimoasa Bastilia pe timpul domniei regelui Louis al XVI-lea. Adevărata identitate a Omului cu Mască de Fier a rămas necunoscută până în zilele noastre. Masca sa era de fapt realizată dintr-un strat gros de catifea neagră. Variantele ficționale ale cazului se referă la această bucată de catifea ca fiind Masca de Fier. Prima referire la acest caz vine din 1669 când ministrul regelui Louis al XVI-lea a plasat prizonierul în custodia guvernatorului închisorii Pignerol. Conform scrisorii respective numele omului era Eugene Dauger iar printre alte instrucțiuni din scrisoare, guvernatorul trebuia să-l izoleze strict pe acesta într-o celulă. Orice persoană, fie gardian sau alt deținut, care ar afla de existența acestuia trebuia să fie ucis fără amânare. Guvernatorul era singura persoană care avea dreptul să-l vadă și să-i ofere hrana zilnică. Când prizonierul a murit, toate lucrurile sale personale au fost arse. Nici până în zilele noastre nu se cunoaște cine a fost cu adevărat Omul cu Mască de Fier.

2. Gil Perez
Acest personaj a fost un soldat spaniol care a apărut brusc în Mexico City pe data de 26 Octombrie 1593. Gil Perez purta uniforma gărzilor guvernatorului spaniol al insulelor Filipine. Soldatul Perez afirma că nu a avut idee cum a ajuns brusc, în aceeași zi, în Mexico City, oraș situat la zeci de mii de km de Filipine, unde acesta își desfășura rondul zilnic. Înainte de a apărea în Mexico, Gil Perez era santinelă în capitala Manila, chiar în palatul guvernatorului Don Gomez Perez Dasmarinas, care a fost asasinat în aceeași zi. Martorii spanioli veniți din Filipine au confirmat relatările lui Perez, iar autoritățile vremii au declarat că nu pot explica faptul apariției, într-o singură zi, a soldatului Perez din Filipine în Mexic. Gil Perez a fost îmbarcat pe un vapor și a ajuns în Filipine după aproape doi ani de navigație prin oceanele Atlantic și Indian. Acolo și-a continuat viața, neîntreruptă de vreo altă întâmplare cu iz paranormal.

1. Copiii verzi din Woolpit
Cazul copiilor din Woolpit poate fi considerat drept prima relatare istorică din Evul Mediu european a unui caz paranormal. În secolul al XII-lea, în satul Woolpit din Suffolk, Anglia, au apărut de niciunde doi copii cu pielea de culoare verde. Cei doi erau frate și soră iar aparența lor fizică era absolut normală cu excepția epidermei de culoare verde intens. Cei doi copii vorbeau o limbă necunoscută și refuzau să mănânce orice aliment oferit, cu excepția câtorva boabe de fasole. După o perioadă de timp au reușit totuși să mănânce câteva felii de pâine iar, în cele din urmă, pielea lor a început să-și piardă din nuanța verde. Când copii au reușit să învețe limba engleză, au relatat că ei au apărut din Ținutul Sfântului Martin, un univers întunecat datorită faptului că soarele nu răsărea niciodată deasupra orizontului. Ei au continuat, spunând că urmau turmele tatălui lor când au văzut un râu de lumină, mergând în acea direcție și, fiind acompaniați de bătăi de clopote, copii s-au trezit în satul Woolpit. Unele dintre cele mai dese ipoteze afirmă că cei doi copii verzi proveneau din universuri paralele sau au avut origine extraterestră. Mitul lor stă la baza credințelor moderne de inspirație New Age referitoare la Copiii Indigo.

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Scene de basm la erupția vulcanului albastru; Cum se explică misteriosul fenomen


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...