Un general chinez s-a sinucis după ce autorităţile au deschis o anchetă vizând presupuse fapte de corupţie în care acesta era implicat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un general chinez s-a spânzurat în locuință sa din Beijing, după ce autoritățile au deschis o anchetă vizând presupuse fapte de corupție în care acesta era implicat, informează presa de stat, potrivit site-ului postului France 24.

Zhang Yang, directorul departamentului politic al Comisiei Militare Centrale, era anchetat pentru legături cu doi foşti oficiali militari judecaţi pentru fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al autorităților, citat de agenția de știri Xinhua, Zhnag „a încălcat protocoalele disciplinare și a încălcat legea, era suspectat de dare și luare de mită, și deținerea de bunuri valoroase cu o origine neclară”, potrivit Mediafax.

La congresul de luna trecută a Partidului Comunist Chinez, președintele Xi Jumping a promis că va intensifica campania anticorupție, în urma căreia aproximativ 1,5 milioane de oficiali şi-au pierdut funcțiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...