Nivelul de implementare a foii de parcurs a ajuns la circa 22%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Conform celei mai recente actualizări, nivelul general de implementare a foii de parcurs în ultimele două săptămâni a crescut de la 16,67% până la 21,57%. Domeniul cu cel mai înalt nivel de implementare ține de climatului investițional și a mediului de afaceri, unde nivelul de implementare este de 50%, urmat de reforma de guvernanță în sectorul financiar-bancar și domeniul educație, cultură, știință, acestea din urmă fiind implementate în proporție de 25%.

Exercițiul de monitorizare cuprinde perioada iulie – noiembrie 2017 și vizează toate cele 8 domenii de reforme din Foaia de parcurs menționată. Este vorba de reforma administrației publice, justiție și combaterea corupție, drepturi și libertăți fundamentale, guvernanță în sectorul financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, agricultură și siguranța alimentelor, educație, cultură, știință; și programe sociale.

Conform monitorizării, cele mai mari restanțe sunt înregistrate la capitolul reformei administrației publice. Circa 66,6% din acțiuni sunt văzute în curs negativ.

În ceea ce ține de justiție și combaterea corupție, au fost realitate 80% din acțiuni. Și la capitolul drepturi și libertăți fundamentale s-a reușit implementarea în curs pozitiv a peste 55% din acțiuni.

Datele Expert-Grup arată că la capitolul agricultură și siguranța alimentelor au fost înregistrate cele mai multe progrese. Mai exact, la acest capitol ar fi fost implementate toate acțiunile care se regăsesc în foaia de parcurs.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...