Grupul PSA Peugeot-Citroen importă 100 de mii de motoare din China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul PSA Peugeot-Citroen va dubla importurile de motoare pe benzină din China destinate pieței europene, ca urmare a declinul înregistrat de mașinile diesel.

Scandalul Dieselgate și numeroasele speculații cu privire la taxele dure care vor fi aplicate pentru mașinile cu motoare diesel a generat o scădere acentuată a cererii pentru acest tip de propulsie și în cazul mașinilor noi.
De exemplu, vânzările de mașini diesel au căzut în Europa cu circa 10% în luna octombrie comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă cea mai mare parte a clienților s-a orientat spre mașinile cu motoare pe benzină.

Unii constructori nu au fost pregătiți pentru această schimbare, iar printre ei se numără și Grupul PSA Peugeot-Citroen. Francezii au anunțat încă din luna iunie că, până în mai 2018, vor importa în Europa circa 55.000 de motoare pe benzină produse la uzină din localitatea chineză Xiangyang.

Publicația franceză Les Echos susține acum că Grupul PSA a decis să mărească comanda la circa 100.000 de motoare, ca urmare a faptului că declinul propulsiei diesel este mai mare decât cel anticipat inițial, însă oficialii constructorului au refuzat să confirme informația.

PSA importă din China motoare turbo pe benzină cu 3 cilindri de 1.2 litri. Francezii nu au menționat care sunt modelele care vor beneficia de motoarele realizate în China, însă acest propulsor este utilizat pe modele precum Peugeot 2008, 308 (foto) și 408 și Citroen C4.

În acest timp, Grupul PSA va realiza modificări la uzine pentru a crește capacitatea de producție a motoarelor pe benzină pe liniile de asamblare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...