(live video) Erupția vulcanului din Muntele Agung de pe insula Bali. 60.000 de pasageri au fost nevoiți să-și amâne zborurile

bali-volcano-1-ap-jt-171127_4x3_992
Foto: ABC News

Autorităţile indoneziene au anunţat, marţi, că aeroportul internaţional de pe insula Bali va rămâne închis pentru încă 24 de ore în condiţiile în care se consideră că erupţia vulcanului Muntele Agung este iminentă, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

Aeroportul internaţional Ngurah Rai va fi închis pentru alte 24 de ore „având în vedere impactul cenuşii de la Muntele Agung”, a declarat Arie Ahsanurrihim, un purtător de cuvânt al aeroportului, scrie Mediafax.ro

Ahsanurrihim a mai adăugat că 443 de zboruri spre şi dinspre Bali au fost afectate de închiderea aeroportului, iar 60.000 de pasageri au fost nevoiţi să-şi amâne zborurile.

Pe de altă parte, aeroportul internaţional de pe insula Lombok, în apropiere de Bali, a fost redeschis marţi dimineaţa, după ce fusese închis în cursul zilei de duminică din cauza cenuşii vulcanice.

Au fost raportate vibraţii ale pământului şi există indicii că lava se ridică la suprafaţă. Mai mult de 1.000 de persoane au murit când vulcanul din Muntele Agung a erupt ultima oară, în 1963.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente