Grupare infracţională, demascată; Cinci moldoveni au cauzat României un prejudiciu de 50.000 de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci membri ai unei grupări infracționale cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, aflându-se în România, au montat la 30 de bancomate dispozitive de skimming, ca urmare fiind blocate spre debitare aproximativ 3.000 de carduri bancare. Astfel, suspecții au cauzat pe teritoriul României, un prejudiciu de aproximativ 50.000 de dolari.

Potrivit polițiștilor din Republica Moldova și România, la 11 iulie curent, au fost reținuti în flagrant delict doi membri ai grupării infracționale în momentul compromiterii unui bancomat, amplasat în raza municipiului București.

Ca urmare, la 21 noiembrie curent, ofițerii investigatorii au efectuat percheziții la domiciliu unui cetățean al Republicii Moldova care este cercetat penal pe teritoriul României și este membru activ al grupului infracționale.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate telefoane mobile și un laptop, care au fost folosite la comiterea infracțiunilor nominalizate. De asemenea, membrii grupării ar fi folosit datele obținute pentru a falsifica instrumente de plată electronice și ar fi retras bani în numerar, cauzând pe teritoriul României, un prejudiciu de aproximativ 50.000 de dolari.

În prezent, aceștia sunt arestați preventiv, iar alţi doi membri ai grupării criminale sunt anunțați în căutare către organele de drept.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...