14:11:05 19.04.2024
Stiri

BERD e dispusă să acorde 55 de milioane de euro pentru MODERNIZAREA Căilor Ferate din Moldova

Economie 28.11.2017 11:40 Vizualizări2114 Autor: Ziarul National
BERD e dispusă să acorde 55 de milioane de euro pentru MODERNIZAREA Căilor Ferate din Moldova


Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda, până la finele anului curent, cea de-a doua tranșă de împrumut destinat reabilitării Căilor Ferate din Moldova (CFM). Despre aceasta a anunțat vicepreşedintele BERD, Alain Pilloux, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, în marja platformei „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”.

Potrivit lui Alain Pilloux, suma împrumutului acordat de BERD și BEI în acest scop se cifrează la 55 de milioane de euro.

De asemenea, oficialul BERD a evidențiat importanța asigurării interconectării electrice dintre R. Moldova și România.

„Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu oferit de BERD în implementarea unor programe ample de modernizare a R. Moldova. În context, prim-ministrul a menționat că în prezent Guvernul este antrenat într-un amplu program de reformare, inclusiv în vederea fortificării capacităţilor autorităţilor publice de gestionare a asistenţei externe. La realizarea acestui obiectiv va contribui și noua Strategie BERD pentru țara noastră pentru anii 2017-2022, care urmează a fi aprobată de până la sfârșitul lunii noiembrie”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre importanţa resetării sistemului bancar pentru a asigura o bună implementare a noului program. Filip a salutat implicarea BERD în asanarea sectorului, astfel încât mai multe bănci din R. Moldova să fie implicate în conlucrarea cu instituţiile financiare internaţionale.

De la începutul activității în R. Moldova, BERD a finanțat 117 proiecte în valoare de peste 1,1 miliarde de euro. Portofoliul actual al BERD în R. Moldova este de 485 de milioane de euro. 70% din această sumă este alocată pentru realizarea proiectelor de infrastructură.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md