Familie

Şase preşedinţi nu au avut niciodată copii: George Washington, James Madison, Andre Jackson, James Polk, James Buchanan, Warren Harding. În schimb, William Henry Harrison a avut zece copii, iar John Tyler - cincisprezece. 

Niciunul dintre foştii preşedinţi nu a fost singur la părinţi. James Buchanan nici nu a fost căsătorit.

Vârsta

Cel mai tânăr preşedinte din istoria Americii a fost John F. Kennedy, ales când avea 43 de ani. 34 preşedinţi aveau 50 de ani sau mai mult la momentul inaugurării.

Animale de Casa Albă

Calvin Coolidge şi Theodore Roosevelt s-au remarcat ca mari iubitori de animale. Coolidge, spre exemplu, avea 12 câini, doi ratoni, un măgar, doi canari, o gâscă, un râs, o pisică, doi pui de leu, un cangur, o antilopă, un urs negru şi un hipopotam pitic. 

Teddy Roosevelt nu s-a lăsat mai prejos. El a avut nouă câini, două pisici, un şarpe, doi ponei, un porc, un bursuc, un şobolani, cinci porcuşori de Guineea, o găină, un macac şi un cocoş.

Preşedintele James

Şase preşedinţi au purtat numele de James: Madison, Monroe, Polk, Buchanan, Gargield, Carter.

Martin Van Buren a fost primul preşedinte născut cetăţean american. Înaintea lui, toţi ceilalţi fuseseră născuţi cetăţeni ai Coloniilor britanice. 

Excepţii

Grover Cleveland a fost singurul preşedinte cu două mandate care nu a câştigat mandatele consecutiv.

Franklin Delano Roosevelt, în schimb, a câştigat patru mandate consecutive – în 1932, 1936, 1940 şi 1944. Pe cel din urmă nu l-a dus la bun sfârşit, el murind în aprilie 1945, la câteva luni de la investire.