Un moldovean a rămas fără barcă! A fost prins, când pescuia ilegal în apele de frontieră române

Un moldovean a rămas fără barcă, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Galaţi în timp ce pescuia ilegal în apropiere de malul românesc al râului Prut. Bărbatul pescuia dintr-o barcă cu ajutorul unei plase monofilament.

Cazul a avut loc pe 26 noiembrie, când în jurul orei 16.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, au depistat la malul românesc al râului Prut, pe direcția localității de frontieră Tulucești, l-au depistat pe moldoveanuln, care pescuia dintr-o barcă de tablă folosind o plasă monofilament.

În urma verificărilor specifice efectuate și din declarațiile bărbatului, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățeanul din R. Moldova Vasile D., în vârstă de 53 de ani, care pescuia ilegal în apropierea malului românesc, fără a deține autorizație de pescuit comercial eliberată de autoritățile moldovene.

Barca din lemn în valoare de 3.000 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele cetățeanului moldovean polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.