Familiile defavorizate din Chișinău pot beneficia de compensații la plata agentului termic

Primăria Chişinău îndeamnă familiile defavorizate din municipiu să depună dosarele pentru a beneficia de compensații la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018.

Astfel, familiile cu un venit global de până la 3000 lei lunar, beneficiari de compensaţii în sezonul rece anterior, sunt chemaţi să-şi reînnoiască cererile pentru sezonul termic 2017-2018, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de 3000 lei lunar.

Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

Cererile pentru compensații sunt depuse la următoarele subdiviziuni:

– Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 – 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

– Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv;

– Primăriile localităților suburbane pentru locuitorii din orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău.

Până la data de 27.11.2017, au fost depuse 20 797 dosare, dintre care 19 516 -cereri de reconfirmare și 1 281 cereri noi.

Amintim că în sezonul de încălzire 2016-2017, circa 39 mii de familii au beneficiat de compensaţii la plata agentului termic, pentru care din bugetul municipal s-au achitat peste 94 milioane lei.

E de menționat că familiile defavorizate, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic pot cere, de asemenea, compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.