15:36:46 29.03.2024
Stiri

Premierul Filip, către Dodon: „În ultima perioadă, se află mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul PaE să se fi văzut total diferit”

Politică 27.11.2017 20:06 Vizualizări2350 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, către Dodon: „În ultima perioadă, se află mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul PaE să se fi văzut total diferit”


Premierul Pavel Filip, care a reprezentat R. Moldova la Summitul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie de la Bruxelles, susține că președintele Igor Dodon are o reacție „dezamăgitoare și populistă”, atunci când spune că „dosarul R. Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei”.

„Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, îi răspune Filip pe Facebook șefului statului.

CITIȚI și Dodon se BUCURĂ după summit-ul PaE?: „Șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape EGALE CU ZERO pentru următoarele decenii”

Premierul îl sfătuiește pe Dodon „să nu-și denigreze propria țară” și să nu creeze „conflicte artificiale între R. Moldova și partenerii ei”.

„Dacă președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor”, mai scrie Filip pe Facebook.

Menționăm că, într-o declarație făcută publică astăzi, președintele Igor Dodon a spus că „Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul R. Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei. Dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md