(GRAFIC) De unde vin banii în Republica Moldova? Federaţia Rusă, pe prima poziţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În luna octombrie 2017, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 116,13 milioane de dolari americani, în creștere cu 19% comparativ cu octombrie 2016. Conform datelor oferite de Banca Națională a Moldovei (BNM), cei mai mulţi bani sunt trimişi de moldovenii aflați în Rusia, Israel şi Italia.

Conform BNM, moldovenii care muncesc în Federația Rusă au efectuat, în luna octombrie, transferuri de bani celor de acasă în valoare de aproape 39,42 milioane de dolari americani.

Israel este a doua țară în topul remitențelor. Peste 18,50 milioane de dolari americani au ajuns în Republica Moldova în luna octombrie curent sau 16% din totalul remitențelor.

Cea de-a treia țară din care moldovenii transmit cei mai mulți bani acasă este Italia. În luna octombrie, moldovenii au trimis acasă 12,41 milioane de dolari americani, ceea ce reprezintă 10,7% din totalul banilor trimişi acasă în perioada de referință.

Peste 8,4 milioane de dolari au trimis acasă moldovenii care muncesc în SUA, iar din Marea Britanie au fost efectuate transferuri în valoare de 5,12 milioane de dolari americani.

În structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, transferurilor în dolari SUA le-a revenit ponderea principală de 50.3 la sută, în descreștere cu 2,7% comparativ cu octombrie 2016, urmate de transferurile în euro – 41.9 la sută, în creștere cu 5,9% și cele în ruble rusești – 7.8 la sută, în descreștere cu 3,2%.

Pe parcursul perioadei ianuarie – octombrie 2017, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 988,24 milioane dolari americani, cu 10,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...