Jurnalistului ucrainean Sușcenko i-a fost prelungit arestul în Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tribunalul Moscovei a prelungit cu două luni mandatul de arestare emis pe numele lui Roman Sușcenko, jurnalistul agenției Ukrinform – care va rămâne în custodia serviciilor secrete ruse până pe 13 ianuarie, scrie Radio Liberty.

În Rusia, jurnalistul ucrainean este acuzat de spionaj.

Dosarul lui Sușcenko este declarat secret, astfel încât audierile au fost susținute în ședința închisa. Consulul Ucrainei a fost lăsat să intre în sala de judecată doar în timpul enunțării verdictului.

Sușcenko a declarat că avocatul său, Mark Feighin, este supus presiunilor ca să renunţe la dosarul său. Potrivit lui Feighin, apărarea va face apel împotriva deciziei instanței de a prelungi arestarea.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei susține că dosarul împotriva jurnalistului este complet falsificat și a cerut din nou eliberarea ucraineanului.

Sușcenko a fost corespondent al agenției Ukrinform în Franța. În urma cu un an el a sosit la Moscova într-o vizită privată, unde a fost reținut și, ulterior, acuzat de spionaj.

Potrivit FSB, Sușcenko este angajat al Ministerului Apărării al Ucrainei, iar la Moscova se afla cu scopul adunării de informații despre activitatea militarilor ruși și a Gărzii Naționale.

Kievul respinge acuzatiile la adresa lui Sușcenko. Nici jurnalistul nu recunoaște vina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...