Tot ce trebuie să știi despre Conferința CICDE open talks – platforma de promovare a educației electorale

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral are deosebita plăcere de a vă invita la conferința „CICDE open talks”, un eveniment inedit în materie de instruire electorală, ce urmărește educarea publicului printr-o metodă neformală, interesantă, inovativă și captivantă.

Tematica primului eveniment„CICDE open talks”  este „Democrația se învață – abordări inovative” la care vor participa reprezentanți ai actorilor electorali, personalități active din țară și de peste hotare. Vorbitorii sunt tinerii, studenți, masteranzi și profesori care  motivează tinerii inclusiv prin exemplul propriu să participe la procesele decizionale.

Conferința va avea loc la 29 noiembrie, între orele 13:00 – 16:00, în Centrul de Excelență Tekwill  din or. Chișinău, situat pe strada Studenților 9/11. 

Iată câțiva dintre speakerii prezenți la eveniment: 

#1. Victor Lisenco și Elena Gobjilă sunt studenți la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, iar în cadrul evenimentului „CICDE open talks” Democrația se învață – abordări inovative!, vor avea drept temă de discuție: „Ce zic studenții despre implicare”.

Victor Lisenco

#2. În cadrul evenimentului „CICDE open talks” Democrația se învață – abordări inovative!, profesorii vor fi reprezentați de către Natalia Țurcanu – Profesoară, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Chișinău.

#3. Invitata specială a evenimentului ,,CICDE open talks” Democrația se învață – abordări inovative! este Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă a ONU și Reprezentantă Permanentă PNUD în Moldova.

Dafina

#4. În cadrul evenimentului CICDE open talks” Democrația se învață – abordări inovative!, elevii vor fi reprezentați de către Ioana Vatamanu-Margineanu – Președintă al Senatului Elevilor, Liceul Academiei de Științe a Moldovei.

#5. Invitatul special al evenimentului „CICDE open talks„Democrația se învață – abordări inovative! este Președintele Parlamentului Republicii Moldova – Andrian Candu: „Democrația înseamnă implicarea activă a oamenilor în procesul de luare a deciziilor. Fiecare din noi, indiferent de etnie, gen, religie sau statut social are drepturi și instrumente pentru a se face auzit. Fii pro-Moldova.”

Candu

#6. Prima vorbitoare din cadrul evenimentului „CICDE open talks” Democrația se învață – abordări inovative! este Natalia Duminica, care va avea drept subiect de discuție: „Romii participă în procesul decizional?”.

Evenimentul face parte din campania de informare „Particip! Învăț! Decid!”, organizată de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală. Din activitățile campaniei fac parte jocurile intelectuale cu tematică electorală: „Ce? Unde? Când?”, platforma de discuții pe tematici electorale EHub, Școala Electorală de Weekend, toate având drept scop informarea și educarea cetățenilor, în special a viitorilor și tinerilor alegători în domeniul electoral.

Mai multe detalii puteți vedea pe pagina de Facebook. 

CICDE

***

Eveniment realizat în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Olandei prin Programul Matra. Evenimentul organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și Parlamentul Republicii Moldova. Opiniile exprimate în cadrul evenimentului nu reflectă neapărat punctul de vedere al agențiilor USAID sau PNUD Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente