Oficial nord-coreean: Nicio ţară nu este ameninţată de armele noastre nucleare, cu excepţia SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armele nucleare ale Phenianului nu vizează nicio ţară, cu excepţia SUA, iar restul statelor nu trebuie să se simtă ameninţate, a declarat, duminică, Ri Jong-hyok, adjunctul Adunării Supreme Populare din Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

„Realitatea de astăzi ne arată că armele noastre nucleare distrug ambiția SUA de a-și asigura supremația în regiunea Asia-Pacific și garantează pacea și securitatea Peninsulei Coreene și a întregii regiuni”, a declarat oficialul nord-coreean cu ocazia unei adunări parlamentare a statelor asiatice desfășurată în Turcia.

„Decizia hotărâtă a poporului coreean este ca noi să ne confruntăm cu Statele Unite pentru a ajunge la un echilibru al puterii. Descurajarea nucleară este o sabie a justiţiei menită să lupte împotriva focoasele SUA din Asia. Nicio ţară din lume nu trebuie să se simtă ameninţată de Coreea de Nord, atât timp cât nu se alătură provocărilor la care suntem supuşi”, a adăugat Ri Jong-hyok, potrivit Mediafax.

Oficialul nord-coreean a mai precizat că Phenianul îşi va intensifica eforturile împotriva „schemei SUA” de a izola Coreea de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...