Prim-vicepremierul sârb vorbește de cel puțin șapte-opt recunoașteri fictive ale Kosovo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lista țărilor despre care Pristina susține că au recunoscut declarația unilaterală de independență a Kosovo conține cel puțin șapte sau opt state care nu au recunoscut-o de fapt, a declarat prim-vicepremierul și ministrul de externe sârb Ivica Dacic, transmite luni Tanjug.

„Pristina are o listă cu 114 state, dar sunt convins că pe ea figurează cel puțin șapte sau opt țări care nu au recunoscut niciodată Kosovo. Și mai sunt convins că dacă Serbia abordează această problemă cu fermitate, acest număr poate scădea sub 100″, a afirmat oficialul sârb, citat de cotidianul Vecernje Novosti.

Potrivit publicației sârbe, Dacic și-a manifestat optimismul în legătură cu acest subiect, în pofida faptului că Pristina susține că Madagascarul a devenit zilele trecute cel de-al 115-lea stat care a recunoscut Kosovo.

„Vom verifica totul în ce privește Madagascarul, dar lupta continuă. Ne confruntăm cu adversari puternici și cu protectorii acestora”, a mai adăugat Dacic.

Kosovo și-a proclamat independența față de Serbia în 2008, act recunoscut între altele de majoritatea statelor Uniunii Europene. Dintre cei 28 de membri ai blocului comunitar, România, Cipru, Grecia, Slovacia și Spania nu recunosc Kosovo ca stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...