Rezultatele verificărilor ANSA: Alimente cu termen expirat, folosite în grădinițe și școli

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 93 de unități comerciale au fost verificate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute. În cadrul controalelor au fost depistate 37 de neconformități. Majoritatea țin de funcționarea în lipsa autorizațiilor, comercializarea produselor alimentare cu termen expirat, păstrarea produselor în condiții neadecvate, precum şi lipsa registrelor operaționale.

Potrivit ANSA, în rezultatul controalelor au fost întocmite 24 de prescripții, 20 de procese verbale, aplicate 10 amenzi de la 9 mii la 3 mii de lei. Din comerţ au fost retrase aproape 6 kg de salamuri, diferite conserve, maioneză, torte şi alte produse cu termen de valabilitate expirat.

În aceiași perioadă de timp au fost supuse verificărilor 27 de întreprinderi de alimentaţie publică, fiind depistate 8 neconformităţi, dintre care cele mai grave ţin de lipsa autorizaţiilor sanitar-veterinare, nerespectarea cerințelor de igienă a personalului angajat.

Mai mult, au fost supuse controlului blocurile alimentare de la 34 de instituţii şcolare şi preşcolare. În 7 şcoli şi grădiniţe au fost depistate următoarele neconformităţi: lipsa buletinului de analiză a apei potabile, dotarea insuficientă cu utilaj frigorific, lipsa etichetelor pe unele produse alimentare, produse cu termen expirat.

În urma controalelor la şcoli şi grădiniţe au fost întocmite 8 prescripţii, un proces verbal şi aplicată o amendă în mărime de 1500 de lei. Cinci kilograme de produse alimentare cu termen expirat au fost nimicite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...