Krasnoselski se declară „președintele moldovenilor”: „Dacă nu ar fi fost Transnistria, nu ar mai fi existat moldoveni pe harta lumii”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regiunea separatistă Transnistira este centrul moldovenismului, o spune aşa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care se declară „președintele moldovenilor”, condamnând decizia Curții Constituționale, care a dat undă verde pentru modificarea articolului 13 din Constituție prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.

Într-un interviu pentru publicația rusească Izvestia, Krasnoselski declară că „dacă nu ar fi fost Transnistria, nu ar mai fi existat moldoveni”

În contextul discuțiile pe seama unei reglementări politice privind reîntregirea ţării, care în opinia lui „sfidează realitatea” și sunt inutile, Krasnoselski se declară „președintele moldovenilor”.

Citeşte şi: (FOTO) Ruptură în relația Dodon – Krasnoselski? Cum a fost exclus aşa-numitul lider de la Tiraspol dintr-un comentariu prezidenţial

„Statul nostru se numește Republica Moldovenească Nistreană. Este acel teritoriu unde sunt păstrate etnia, limba și scrisul moldovenesc. În fond, eu sunt președintele moldovenilor. Pentru că toate pornesc de la limbă, dacă nu ar fi fost Transnistria, nu ar mai fi existat moldoveni pe harta lumii. Presiunea asupra limbii este o greșeală, dar asta este alegerea lor”, a declarat Vadim Krasnoselski, citat de novostipmr.com.

Acesta mai spune că, în cazul în care Republica Moldova va organiza un referendum asupra recunoașterii limbii române ca limbă de stat sau chiar a aderării la România, Transnistria va respecta decizia poporului. „Dar acest lucru va confirma încă o dată că, Chișinăul și Tiraspolul nu au aceeași cale”, mai afirmă aşa-numitul lider separatist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...