Supraviețuitor al atacului din Egipt: M-am ascuns sub cadavre ca să scap

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Supraviețuitori ai atacului terorist de vineri, din Egipt, în urma căruia au murit 305 oameni, au povestit prin ce au trecut.

Un bărbat, care a dorit să rămână anonim, a pierdut nouă membri ai familiei în urma atacului de la o moscheea sufită Rawdah din Bir al-Abed.

„Nimeni nu a scăpat”, a spus el, potrivit CNN, la spital, în timp ce primea îngrijiri medicale în fața spitalului din Ismailia.

Potrivit sursei citate, unii dintre atacatori purtau măști și steaguri ale grupării teroriste ISIS. Martorii au spsu că au văzut între 10 și 20 de atacatori.

Un alt supraviețuitor, care de asemenea a dorit să rămână anonim, a povestit că s-a ascuns sub cadavre ca să nu fie văzut de atacatori. După cele două explozii, aceștia au intrat în moschee și au împușcat supraviețuitorii.

El a fost rănit la ochi, dar a scăpat cu viață. Însă, fratele și nepotul lui au fost uciși.

Cei doi martori s-au ferit să-și dea numele de frica militanților ISIS, care i-ar putea căuta și să încerce să-i ucidă, precizează CNN.

27 dintre cei 305 uciși au fost copii, alți 128 fiind răniți. Luni este ultima zi de doliu național, iar președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a anunțat că un memorial va fi construit în memoria victimelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...