Animația „Coco” debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Coco” sau aventurile unui tânăr muzician în Tărâmul morților, cea mai recentă animație de la Pixar, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 49 de milioane de dolari, în weekend, potrivit cifrelor provizorii oferite de compania Exhibitor Relations și citate de AFP.

Acest film lansat pentru weekend-ul prelungit de Ziua Recunostinței (Thanksgiving) aduce un omagiu sărbătorii mexicane „Dia de los Muertos” („Ziua Morților”), datând din epoca pre-hispanică, relatează Agerpres.

„Coco”, în regia lui Lee Unkrich și a lui Adrian Molina, spune povestea tânărului Miguel (Anthony Gonzalez) care, în pofida unei interdicții de generații în familia sa de a practica muzica, visează să devină cântăreț, asemenea idolului său, Ernesto de la Cruz. Foarte dornic să-și arate talentul, Miguel ajunge în uimitorul Tărâm al morților în urma unui șir misterios de întâmplări. De-a lungul drumului el îl întâlnește pe farsorul Hector (Gael Garcia Bernal) și împreună pleacă într-o călătorie extraordinară pentru aflarea poveștii reale din spatele istoriei familiei lui Miguel.

Pe a doua poziție regăsim alianța super-eroilor formată în „Justice League” de Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fischer) și Flash (Ezra Miller), cu încasări de 40,7 milioane de dolari în weekend și 171,5 milioane de dolari obținuți în două săptămâni de proiecții în cinematografe. O performanță nesatisfăcătoare pentru acest blockbuster, îndelung așteptat, dacă ne gândim că acesta ar fi costat 250 de milioane de dolari, potrivit estimărilor presei.

Comedia romantică „Wonder”, despre școlarizarea unui copil cu o malformație, avându-i în distribuție pe Julia Roberts, Owen Wilson și Jacob Tremblay, ocupă locul al treilea în clasament cu 22,3 milioane de dolari pentru al doilea week-end în cinematografe.

Superproducția Marvel „Thor: Ragnarok” cade după acest weekend pe poziția a patra. Însă această a treia tranșă a aventurilor zeului nordic al tunetelor și fulgerelor, interpretat de australianul Chris Hemsworth, continuă un parcurs frumos, cu 16,8 milioane de dolari încasați în al patrulea weekend de proiecții și un total de 277 5 milioane în Statele Unite și Canada.

Lansată în urmă cu trei săptămâni, comedia de Crăciun „Very Bad Dads 2” ocupă poziția a cincea în acest clasament, cu 13,3 milioane de dolari obținuți în acest weekend și încasări cumulate de 72,7 milioane de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...