După închiderea mai multor chioşcuri de presă din centrul capitalei, unii deputaţi propun distribuirea presei în regim ambulant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După intervenţia premierului Pavel Filip, care a dispus eliberarea parcurilor centrale din Chişinău de chioşcuri şi gherete, inclusiv a celor de comercializare a ziarelor şi revistelor, un grup de deputaţi îşi propun să permită comercializarea ambulantă a presei periodice. Un proiect de lege în acest sens a fost deja înregistrat în Parlament.

În speţă, democratul Vladimir Hotineanu, preşedinte al Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, precum şi deputaţii George Mocanu, Aliona Goţa, Ştefan Creangă şi Semion Grişciuc (PPEM) îşi propun unele modificări la Legea presei, şi anume: „Difuzarea sau distribuirea, inclusiv comercializarea presei periodice este permisă şi sub forma comerţului ambulant în conformitate cu prevederile Legii cu privire la comerţul interior”.

Potrivit autorilor proiectul de lege a fost elaborat în scopul fdacilitării difuzării şi distribuirii ediţiilor de presă periodică.

„În ultima perioadă editorii de presă periodică se confruntă cu unele impedimente care vizează posibilităţile de distribuire a presei scrise. Elaborarea de către autorităţile administraţiei publice locale, în special din municipiul Chişinău şi din alte oraşe, au impus noi reglementări pentru amplasarea chioşcurilor şi a gheretelor prin intermediul cărora se realiza distribuirea ediţiilor periodice de presă scrisă. În aşa mod, zonele centrale ale localităţilor urbane tot mai puţin sunt utilizate pentru comerţul de ziare şi reviste periodice”, se arată în nota informativă a proiectului înregistrat în Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...