02:18:26 20.04.2024
Stiri

DOC // Igor Dodon l-a DECORAT cu „Ordinul Republicii” pe un fost PREMIER al R. Moldova: „România nu a dat Moldovei niciun carandaș pe gratis”

Politică 27.11.2017 11:18 Vizualizări5537 Autor: Ziarul National
DOC // Igor Dodon l-a DECORAT cu „Ordinul Republicii” pe un fost PREMIER al R. Moldova: „România nu a dat Moldovei niciun carandaș pe gratis” timpul.md


Președintele Igor Dodon a acordat mai multe distincții de stat cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătore, inclusiv fostului premier și fruntaș al fostului Partid Democrat Agrar din Moldova, Andrei Sangheli.

În mesajul său, Igor Dodon a lăudat agricultorii și, totodată, a criticat autoritățile, inclusiv pentru faptul că au lăsat fără sediul de pe bulevardul Ștefan cel Mare 162, Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Această clădire, dată în exploatare încă în anul 1986 și construită din contribuțiile tuturor gospodăriilor agricole ale republicii și din munca fiecărui agricultor, a fost întotdeauna un simbol al sectorului agroalimentar al țării. A fost centrul unde pe lângă Ministerul Agriculturii își aveau sediu și alte instituții din sector, proiecte agricole, asociații ale producătorilor agricoli etc. A fost locul unde producătorii veneau cu întrebări și plecau cu răspunsuri. Astăzi, Guvernul deposedează agricultorii și de acest edificiu, fără a oferi ceva în loc”, a menționat șeful statului.

De menționat că fostul președinte de colhoz și premier, Andrei Sangheli, este actualmente director general al Întreprinderii cu capital străin „Limagrain Moldova” SRL. Sangheli, care a ocupat funcția de premier în perioada 1 iulie 1992 - 24 iaunuarie 1997, este unul dintre artizanii Constituției adoptate la 27 august 1994, care consacră „limba moldovenească” drept limbă de stat. Acesta s-a mai remarcat prin declarațiile sale antiromânești. „România nu a dat Moldovei niciun carandaș (creion) pe gratis”, a spus Sangheli în anii 90 ai secolului trecut.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md