Socialiștii vor merge în Federaţia Rusă, chiar dacă Parlamentul refuză să le achite deplasările

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ședința din 22 noiembrie curent a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, a fost respinsă, cu majoritatea voturilor, propunerea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova prin care se solicita participarea deputaților la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din 10-13 decembrie, fapt care i-a nemulțumit pe deputații socialiști, care declară că majorității parlamentară încearcă să blocheze activitatea Grupului de prietenie.

În opinia deputaților PSRM, prin această decizie „Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă odată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova”.

PSRM declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a celor două state.

Citeşte şi: Parlamentul refuză să achite deplasările deputaților socialiști în Federația Rusă

Socialiștii au anunțat că „deputați din partea Adunării Populare a Găgăuziei și ai Consiliului Suprem al Transnistriei au fost invitați pentru prima dată să participe la reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar Moldova-Rusia”.

Decizia Biroului Permanent, susținută cu majoritatea voturilor, înseamnă că Parlamentul nu delegă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă.

O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...