/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PSRM, despre reuniunea grupului interparlamentar „Moldova-Rusia”: Va avea loc în pofida opoziției oponenților

27 noiembrie 2017, ora 10:40

PSRM aceștia declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar “Moldova-Rusia” „va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a statelor noastre, atât în interiorul țării, cât și în afara ei”. Explicând că la reuniune vor participa deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor.

Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă odată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova. La sfârșitul săptămânii trecute, Biroul Permanent al Parlamentului, sub presiunea majorității antipopulare, a decis să nu participe la ședința Grupului de prietenie moldo-rus, programată pentru perioada 11-13 decembrie la Moscova”, se arată în comunicatul fracțiunii PSRM.

În același comunicat se arată că la reuniunea grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia” au fost invitați să participe, pentru prima dată, deputații Adunării Populare a Găgăuziei și ai consiliului cuprem al Transnistriei.

Amintim că biroul Permanent al Parlamentului a respins propunerea deputaților PSRM care au solicitat participarea fracțiunii socialiștilor la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din perioada 10-13 decembrie. Decizia a fost luată la ședința din 22 noiembrie curent a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova și a fost respinsă cu majoritatea voturilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram