Moldovenii continuă să fie deportați din Rusia și UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar unul din Uniunea Europeană. Totodată, în cursul săptămânii trecute, din Federația Rusă au fost deportați doi moldoveni și tot atâția din UE.

În perioada 20 – 26 noiembrie 2017, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 130 de evenimente, cu documentarea a 134 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Conform datelor, 49 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, două persoane au prezentat documente false și falsificate, în timp ce 41 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor.

De asemenea, 19 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 11 contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri, iar patru persoane au fost cercetate contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 50 de cetăţeni străini, dar și 132 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, doi cetățeni moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar alți doi conaționali din Uniunea Europeană. În Rusia nu a fost autorizată intrarea la patru cetățeni RM, în UE la unul.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 117 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 167,750 lei și încasarea amenzilor de 63,975 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 13 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...