Actualitate

Avertismentul medicilor: Nu mai mâncaţi castraveţi muraţi dacă suferiţi de aceste două boli!

Deşi sunt delicioşi, castraveciorii muraţi sunt plini de sodiu. Consumul alimentelor bogate în sodiu duce la mărirea tensiunii şi favorizează apariţia la retenţiei de lichide şi a balonării, potrivit ziarulring.ro.

Conform nutriţionistilor, persoanele sănătoase pot consuma până la 2.300mg de sodiu zilnic, iar un singur castravecior conţine mai bine de 300mg de sodiu. Trebuie să luăm în seamă că multe alte mâncăruri pe care le consumăm zilnic pot avea mult sodiu în compoziţie, astfel este foarte simplu sa depăşim cantitatea zilnică recomandată.

Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu, altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Castraveciorii în sine sunt foarte sănătoşi, deoarece sunt bogaţi în vitamina K, C, biotină şi magneziu. Însă, odată trecuţi prin procesul de murare, care implică mult oţet şi sare, aceştia îşi pierd din proprietăţi şi din conţinutul de vitamine. De asemenea, oţetul folosit la murare poate cauza aciditate în organism, excepţie făcand cel din vin sau cel din mere.

Aciditatea excesivă creează în corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer şi a fungilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *