STUDIU // Un aliat neașteptat (și aromat) în lupta cu kilogramele
Scorţişoara ne poate ajuta să slăbim. Un studiu recent a descoperit că substanţa care îi dă gustul specific stimulează topirea grăsimii.
Pentru acest studiu, specialiştii au colectat adipocite de la voluntari de diferite vârste, etnii şi greutăţi. Au tratat celulele cu aldehida cinamică, substanţa care dă aroma scorţişoarei. Şi au observat că genele şi enzimele care sporesc metabolismul lipidic au devenit mai active. Asta înseamnă că adipocitele au ars energia, în loc să o stocheze ca grăsime.
Cercetătorii spun că nu ar trebui să ne grăbim să punem scorţişoară la orice şi în cantităţi industriale, pentru că sunt necesare studii suplimentare ca să înţelegem cum putem profita de beneficiile acestei substanţe, dar şi dacă poate avea efecte secundare nedorite.
Ce este cert e că şi alte studii au demonstrat că acest compus chimic previne apariţia diabetului şi îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare a şoarecilor.
Sursa: digi24.ro
Bătrânii și copiii din Mitropolia Basarabia primesc sprijin din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, în cadrul Campaniei de Paști
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”